All 4 home fair

Hoe richt ik een industrieel interieur in?

Geplaatst op

We houden ervan om je op de hoogte te houden van de laatste trends in de wereld van design en lifestyle. In deze blog nemen we je mee naar een bijzonder populaire stijl waarmee je je woning heel modern kunt inrichten. Het is de industriële stijl. Ontdek wat deze stijl voor jou in petto heeft!

Robuust en sfeervol

De industriële stijl is robuust en ook zeker sfeervol te noemen. Je kunt er verschillende objecten in vinden die normaal gesproken niet in een residentieel interieur te zien waren. Wat te denken van fabriekslampen en steigerhouten kasten? Daar had je toch in de jaren zestig niet mee aan moeten komen, om maar eens een decennia te noemen. Was het design in deze periode strak en glad, nu is het dikwijls rafelig, heeft een ruwe textuur, maar even goed strakke, slanke vormen concreet gemaakt in metaal en beton. 

De basis van een industrieel interieur

Veel interieurontwerpers zijn het erover eens: de Senso gietvloer is de ideale basis voor een industrieel interieur. Dit is niet alleen omdat de vloer van origine afkomstig is uit de industriële context, maar ook vanwege zijn minimalistische vormgeving en bijzonder gunstige eigenschappen als het gaat over hygiëne en duurzaamheid, deze vloer is namelijk makkelijk schoon te maken en slijtvastheid. De gietvloer is in verschillende variaties verkrijgbaar, vrijwel in alle kleuren, zelfs met een bijzondere tekening erop. Een voorbeeld van zo’n tekening is een vloer die lijkt op een betonvloer, deze variant noemen we dan ook wel de betonlook vloer. 

Unieke objecten 

De industriële stijl is echt een interieurstijl waarin je met unieke objecten een bijzonder persoonlijk statement kan maken. Bijzondere objecten kun je vinden op brocantes en rommelmarkten. Daar kun je bijvoorbeeld ook straatlantaarnpalen vinden die al heel oud zijn en afkomstig uit Nederland. Natuurlijk niet de hele paal, maar wel de lamp. Wat een geweldig statement maak je als je zo’n ding bij jou in de woning hebt hangen. Zo zijn er talrijke opties waarmee jij je interieur helemaal naar smaak in kan richten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je van kan profiteren in termen van inspiratie en concretisering van je concepten.

Contactgegevens

Via info @ all4home-fair.beneem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden