All 4 home fair

Let op deze zaken als startende interieurontwerper

Geplaatst op

Het is nooit te laat om een carrière te starten als interieurontwerper. Heb je het dus altijd leuk gevonden om je eigen woning in te richten of juist die van vrienden of kennissen? Dan heb je een natuurlijke basis en het oog van een interieurontwerper. Om dit om te zetten tot een professioneel beroep moet je letten op een aantal zaken. Deze hebben we op een rij gezet. Lees dus snel verder als je graag wilt starten als interieurontwerper.

Bouw de basis verder uit

Wanneer je een natuurlijk instinct hebt voor het inrichten van interieurs, dan heb je al een goede basis. We raden aan om deze basis verder te ontwikkelen en je kennis te verbreden. Ga op zoek naar een opleiding in interieur design. Zo ontdek je alle facetten van dit beroep en kun je deze leren toepassen binnen je eigen vaardigheden. Mocht je later bij een bedrijf willen werken dan wordt er ook veelvuldig gevraagd naar portfolio, ervaring en een gepast diploma.

Blijf ervaring opdoen

Leer je eigen vaardigheden beter kennen. Door de verdieping in te gaan en veel variërende projecten aan te gaan ontdek je waar je goed en minder goed in bent. Daarnaast kun je een eigen persoonlijke stijl ontwikkelen die goed valt en ook goed ‘verkoopt’ en dus in trek is bij potentiële klanten. Ga ook buiten je comfort zone door design ideeën te ontwikkelen voor projecten waar bijvoorbeeld betekenis, emoties, klassiek, speels, ludiek etc. centraal staan.

Aan de slag

Vergeet niet om al je werk visueel op te slaan en in een portfolio te plaatsen. Je kunt hierbij denken aan klantcases waar je een project voor hebt gedaan. Het portfolio kan in veel gevallen belangrijker zijn dan je diploma. Met het portfolio toon je namelijk jouw persoonlijke stijl aan en de kwaliteit daarvan. Het zorgt ervoor dat je nieuwe klanten kan overhalen om jou als interieurdesigner binnen te halen. Of om te solliciteren en dat een bedrijf op basis van jouw projectervaring gaat aannemen.

Je eigen merknaam

Je kunt ook voor jezelf beginnen en starten met een eigen bedrijf of als zzp’er aan de slag gaan. Het ontwikkelen van je eigen brand is hierbij belangrijk. Je eigen merknaam registreren doe je bij de vakkundige specialisten van intellectueeleigendom.be. Zo wordt jouw merk beschermt tegen inbreuk en voorkom je dat je zelf per ongeluk inbreuk doet op iemand anders merk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je van kan profiteren in termen van inspiratie en concretisering van je concepten.

Contactgegevens

Via info @ all4home-fair.beneem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden