All 4 home fair

Welke vloeren zijn wel en niet geschikt voor woningen

Geplaatst op

Er zijn allerlei soorten vloeren beschikbaar, maar niet elke vloer is even geschikt voor toepassing in woningen. Het is bij vloeren voor woningen bijvoorbeeld van belang dat deze aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij gaat het onder meer om comfort, uitstraling, kleur, duurzaamheid en gebruiksgemak. Wat dat betreft is een EP gietvloer in elk geval al uit te sluiten als geschikte vloer voor woningen. Een PU gietvloer is echter wel weer geschikt, omdat deze over andere eigenschappen beschikt dan een EP gietvloer.

Niet geschikt voor woningen

Een EP gietvloer is niet geschikt voor woningen, omdat het een zogenoemde harde vloer betreft die niet in een aangenaam wooncomfort voorziet. Het is meer een toepassing voor de industrie, zoals in fabrieken, maar ook in magazijnen. In het verlengde hiervan is epoxycoating evenmin een geschikte woonvloer, want deze vloer bestaat uit een dunne laag epoxy. Zo is een troffelvloer een ijzersterke industriële vloer en ook niet aan te merken als geschikt voor woningen. Verder zijn er ESD vloeren die niet uitgevoerd zijn om als woonvloer te dienen en geldt dat eveneens voor MMA vloeren net als voor bijvoorbeeld HACCP vloeren.

Wel geschikt voor woningen

Naast dat er een groot aantal vloeren niet geschikt zijn voor woningen geldt dat er uiteraard ook een groot assortiment is dat daar juist perfect geschikt voor is. Een voorbeeld daarvan, de PU gietvloer is al even genoemd. Deze vloer voldoet aan eisen die betrekking hebben op het comfort, zoals de warmte en loopbeleving. Bovendien is deze vloer ten aanzien van de uitstraling in iedere kleur te realiseren. Er is vloerverwarming onder een PU gietvloer aan te brengen en dat is overigens eveneens mogelijk onder woonbeton. Dat is namelijk een ander type vloer en ideaal om op te wonen met als belangrijke kenmerken, optimaal comfort en een luxe uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je van kan profiteren in termen van inspiratie en concretisering van je concepten.

Contactgegevens

Via info @ all4home-fair.beneem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden